Ortuť na toalete. Pri rieke prepadli muža. Vypátrané a usvedčené zlodejky. Zneužité záznamy z ukradnutého USB kľúča

22.04.2008 Celý región

Ortuť na toalete: V priestoroch Psychiatrického oddelenia Nemocnice s poliklinikou v Bardejove sa včera ráno našla ortuť.
Zatiaľ neznámy páchateľ vylial do záchodovej misy na ženskej toalete doposiaľ presne nezistené množstvo ortute. Nebezpečnú látku zaistili hasiči a túto následne policajný vyšetrovateľ zaslal na expertízne skúmanie do Kontrolného a chemického laboratória civilnej ochrany v Jasove. Bardejovský policajný vyšetrovateľ začal trestne stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia.

Pri rieke prepadli muža:
Humenský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre zločin lúpeže dvom Humenčanom, 35 ročnému a 15 ročnému.
Obaja obvinení v nedeľu o 21:30 h v Humennom, medzi hrádzou a budovou vodojemu pri rieke Laborec fyzicky napadli 36 ročného muža. Vytočili mu obe ruky za chrbát, prehľadali vrecká a ukradli mu mobilný telefón a peňaženku s finančnou hotovosťou 800. - Sk. Celkovo prepadnutému mužovi spôsobili škodu 5 000. - Sk , pričom k jeho zraneniu nedošlo. Po zdržaní boli obvinení umiestnení do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby.

Vypátrané a usvedčené zlodejky:
Bardejovskí policajti včera obvinili z prečinu krádeže dve ženy (21r. a 47r. ) zo Smižian a jednu (20r. ) zo Spišskej Novej Vsi.
Obvinené ženy 27.3.2008 v čase okolo 15:00 h okradli v jednej z bardejovských predajní textilu 58 ročnú Bardejovčanku. Využili jej nepozornosť počas nakupovania a z kabelky, ktorú mala prevesenú cez plece, jej jedná z obvinených rozzipsovla zips a z tejto ukradla dámsku peňaženku. Peňaženku podala druhej obvinenej, ktorá s“úlovkom“ z predajne odišla. Následne tretia obvinená odpútala pozornosť poškodenej a z bočnej priehradky tašky jej ukradli sáčok so siedmimi tisíckami. Po tejto krádeži páchateľky odišli z predajne preč a takto získané peniaze si medzi sebou rozdelili.

Občianske združenia neoprávnene čerpalo peniaze:
Humenskí policajti vzniesli včera obvinenie z trestného činu subvenčného podvodu 48 ročnému mužovi z obce Ľubiša, okr. Humenné.
V období od septembra 2004 do februára 2005 predložil obvinený, ako štatutárny zástupca istého občianskeho združenia, na Úrad práce sociálnych vecí a rodiny v Humennom výkazy o dochádzke uchádzačov o zamestnanie, pracovníkov aktivačných činností, ktoré vykonávali prostredníctvom občianskeho združenia. V týchto výkazoch viedol aj osoby, ktoré sa z rôznych dôvodov v danom období aktivačných činností nezúčastňovali, následkom čoho občianske združenie neoprávnene čerpalo prostriedky zo štátneho rozpočtu v sume 24 584, -Sk.

Zneužité záznamy z ukradnutého USB kľúča:
Včera osobne oznámila na polícii v Prešove 30 ročná Prešovčanka, že niekedy v polovici februára tohto roku jej počas cestovania autobusom MHD Prešov niekto ukradol USB kľúč.
Žena cestovala zo zastávky na Hlavnej ulici na zastávku na Sabinovskej ulici. USB kľúč bol kabelke, ktorú mala prevesenú cez plece, pričom na kľúči mala osobné fotografie a rôzne údaje. Fotografie z USB kľúča následne doposiaľ neznámy páchateľ neoprávnene bez súhlasu poškodenej sprístupnil na internetovej stránke. Krádežou spôsobil ukradnutej žene škodu 1 400, - Sk a sprístupnením osobných fotografií poškodil jej meno a povesť.
Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin poškodenia a zneužitia záznamu na nosiči informácií.
 

Vyberte región